اخبار و مقالات سوپر لایف

درب بازویی
بی پروا

درب بازویی

یکی از رایج ترین انواع درب های اتوماتیک درب بازویی یا همان درب های لولایی است که اصولاً برای درب ورودی مجموعه های صنعتی و ویلایی استفاده می شود.

 در مواردی که ابعاد درب ورودی مکانی باریک باشد و امکان نصب درب کشویی وجود نداشته باشد، می توان از درب بازویی استفاده کرد.

درب های بازویی بسیار پرکار برد وکاملاً ایمن و بی خطر بوده و به راحتی قابل نصب می باشند و با توجه به متراژ محل مورد نظر می توان این نوع درب های اتوماتیک را به صورت تک لنگه یا دو لنگه نصب و اجرا کرد.

 

بنر درب بازویی

 

مکانیسم عملکرد درب بازویی به چه صورت است؟

مکانیسم عملکرد درب های بازویی به این شکل است که هنگامی که شما ریموت کنترل را می زنید، سیگنال به مرکز کنترل ارسال می شود، سپس مرکز کنترل به بازوهای درب اتوماتیک فرمان باز و بسته شدن می دهد.

همچنین در هنگام عملکرد چراغ فلشر شروع به چشمک زدن می کند و سنسورهای درب بازویی هنگام بسته شدن در صورت مشاهده مانع، به مرکز کنترل سیگنال ارسال می کنند و مانع بسته شدن درب می گردند.

 

درب بازویی

 

 انواع مختلف درب بازویی

درب اتوماتیک بازویی را می توان روی تیرک درب، لولای درب و یا ستون آجر کاری شده نصب و اجرا کرد. این تجهیز توسط پلیت مخصوص روی درب نصب می شود. این پلیت طوری طراحی شده که قابلیت نصب روی انواع درب ها را داشته باشد .

از نظر ابعاد درب محل اجرا درب های بازویی به دو مدل تک لنگه و دو لنگه تقسیم بندی می شوند که در ادامه شرح بیشتری در رابطه با هر کدام خواهیم داد.

اگر از تقسیم بندی درب بازویی بگذریم چیزی که اهمیت پیدا می کند امنیت است برای داشتن امنیت بیشتر با این نوع درب مقاله راهکارهای افزایش امنیت درب بازویی را مطالعه کنید.

 

درب بازویی - جک بازویی

 

درب بازویی تک لنگه:

درب های بازویی تک لنگه همان طور که از نام آن ها مشخص است از یک لنگه درب تشکیل شده که به سمت راست یا چپ باز می شود. این نوع درب ها یک فضای نود درجه ای کاملاً باز را جهت رفت و آمد راحت تر خودرو ها در مسیر پارکینگ فراهم می کنند.

باید خاطر نشان ساخت که استفاده از قفل برقی یا مغناطیسی در درب های بازویی تک لنگه بسیار ضروری است چون در صورت نبود قفل برقی خطر باز شدن درب بر اثر فشار زیاد وجود دارد.

درب بازویی دو لنگه:

قالب این نوع درب ها به شکلی است که دو لنگه درب در کنار یکدیگر قرار می گیرند و باز شدن درب ها توسط جک، فضای کافی برای تردد خودرو ها ایجاد می کند. درب های دو لنگه بیشترین استفاده را در پارکینگ های منازل مسکونی و اداری دارد و می توان گفت بیش از ۸۰ درصد درب هایی که در کشور وجود دارد ازاین نوع هستند.

درب های برقی دو لنگه در هر دو نوع ساختمان های مسقف و حیاط دار قابل نصب است و به اندازه طول هر لنگه درب، باید فضای داخلی آن را آزاد گذاشت تا مکان آزاد برای باز و بسته شدن درب فراهم باشد.

قطعات داخلی و تجهیزات برقی درب بازویی

برد الکترونیک درب اتوماتیک پارکینگ بازویی به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می شود. این برد جهت کنترل و تنظیم زمان حرکت درب و راه اندازی دیگر قطعات استفاده می شود و محل آن در انواع مختلف فرق دارد. برخی از مدارات الکترونیکی درب برقی داخل خود بازویی قرار می گیرند و تنظیمات بازویی به صورت جداگانه انجام می شود. 

گیرنده ریموت به عنوان گیرنده امواج رادیویی ارتباط بین ریموت کنترل و دستگاه اصلی را ایجاد می کند که در برخی انواع بصورت کارت مستقل از مدار است و در برخی دیگر بر روی مدار اصلی وصل است.

سنسور مادون قرمز درب بازویی

برای جلوگیری از آسیب به افراد یا خودروها حین باز و بسته شدن درب، باید از تجهیزاتی استفاده کرد که هم حرکت درب را اعلام کند و هم در هنگام عبور افراد و یا وسایل نقلیه درب را متوقف کرده و یا باز کند. معمولاً به این منظور از سنسور مادون قرمز که اصطلاحاً چشمی نامیده می شود استفاده می کنند که به صورت جفت بوده و در محلی مناسب نصب می شود.

یکی دیگر از تجهیزات درب برقی بازویی فلاشر یا همان لامپ چشمک زن است که در فضای بالای درب یا مکان قابل دید برای دو طرف ورودی و خروجی ، نصب می شود. کاربرد فلاشر برای اطلاع افراد از باز شدن و یا بسته شدن درب می باشد. ولتاژ تغذیه فلاشر می تواند ۲۴ ولت و یا ۲۲۰ ولت باشد که در هر دو صورت باید از لامپ ۴۰ وات و یا کمتر استفاده کرد. 

 

درب بازویی - سوپرلایف

ریموت کنترل در بازویی

جهت کنترل درب اتوماتیک از راه دور، از یک گیرنده کوچک دستی رادیویی استفاده می شود که اصطلاحاً به آن ریموت کنترل گفته می شود. بر روی ریموت در برقی شستی هایی قرار دارد که از آن برای باز یا بسته کردن درب استفاده می شود. این فرمان ها توسط گیرنده روی مدار اصلی، از ریموت گرفته شده و به بازوها انتقال داده می شود.

نحوه سیم کشی درب بازویی اتوماتیک پارکینگ

جهت سیم کشی درب بازویی چنان چه نوع موتور الکتریکی درب برقی از نوع220 ولت باشد از سیم ۳ در 1.5 و اگر موتور ۲۴ ولت باشد از سیم ۲ در1.5 استفاده می شود. سیم مورد نیاز برای چشمی ها دو زوج تلفنی و برای فلاشر و قفل برقی از سیم 2 در 1.5 استفاده می شود. اصولاً کلیه سیم ها از داخل چهارچوب فلزی درب و یا از داخل داکت روکار عبور می کند و به سمت جعبه مدار فرمان هدایت می شود.

مدار فرمان های آنالوگ و دیجیتال یک سری ورودی ها و خروجی هایی دارند که در تمام مدارات الکترونیک درب های بازویی پارکینگ ها به هم شباهت زیادی دارند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر بخوانید!

جهت اطلاع بیشتر خوب است بدانید که ورودی برق ۲۲۰ ولت با علامت N و L  نمایش داده می شود و ترمینال اتصال به زمین را با حروف PE نمایش می دهند .

کنتاکت های بسته بیشتر جهت اتصال به چشمی و یا شاسی استوپ و ورودی لیمیت سوییچ ها استفاده می شود. کنتاکت های باز بیشتر مواقع برای ورودی فرمان ها مناسب هستند مثلاً فرمان باز شدن دو بازو و یا باز شدن یک لنگه از درب اتوماتیک.

جهت فرمان دادن به مدار و بازوها از ریموت کنترل و یا از شاسی استارت و استوپ می توان استفاده کرد . البته تمامی این مراحل سیم کشی و نصب و اجرای درب های بازویی در صورتی که خرید آن را از فروشگاه های معتبر انجام دهید توسط خود شرکت انجام می پذیرد.

Print
502 رتبه بندی این مطلب:
5.0
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

انتخابگر پوسته

تماس با سوپر لایف

استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است. تمامی حقوق برای شرکت متین گذر محفوظ است. ۱۴۰۰ ©Copyright