روش سرویس کردن انواع در اتوماتیک چگونه است؟
روش سرویس کردن انواع در اتوماتیک چگونه است؟
سرویس در اتوماتیک حاصل پیشرفت فناوری در سال های اخیر است. پیشرفتی که رفاه و راحتی بیشتری برای افراد و به خصوص کودکان و ناتوانان به همراه داشته است.
این درب ها موجب کاهش آلودگی صوتی و پیشگیری از نفوذ گرد و غبار و حشرات موذی به داخل ساختمان ها می شوند. به همین دلیل امروزه شاهد استفاده از آن ها در مکان های مختلفی نظیر ساختمان های مسکونی، فروشگاه ها، بانک ها، ادارات دولتی و خصوصی، بیمارستان ها و ... هستیم.
با افزایش محبوبیت در اتوماتیک میان جوامع و شهرها تصمیم گرفتیم مقاله پیش رو را به معرفی انواع این درب های خودکار و روش های سرویس و تعمیر آن در خانه اختصاص دهیم.
انواع مدل های در اتوماتیک
درب اتوماتیک دارای مدل های مختلفی است. اما سه مدل رایج آن عبارت از کرکره برقی، لولایی جک دار و اتوماتیک کشویی می باشد.
این درب ها معمولا دارای بخش های مختلف مکانیکی و الکتریکی هستند که با همکاری این دو بخش امکان باز و بست درب به صورت خودکار فراهم می آید.
بدیهی است که قطعات مکانیکی پس از مدتی استفاده ممکن است دچار آسیب و خرابی شوند. بخش های الکتریکی نیز از این مسئله در امان نیستند. بنابراین باید در سرویس های دوره از سلامت کامل تمام بخش ها و عملکرد درب اطمینان حاصل نمود.
نحوه سرویس در اتوماتیک چگونه است؟
برای سرویس در اتوماتیک پیش از هر چیز باید با قطعات آن به خوبی آشنا شوید. در ادامه قطعات هر یک از مدل های درب اتوماتیک را به همراه نحوه سریس آن ها بیان خواهیم نمود:
قطعات در اتوماتیک کرکره ای
اجزای تشکیل دهنده در اتوماتیک کرکره ای شامل تیغه کرکره، موتور الکتریکی، ریل، پلیت، کپس، شفت و ... می باشد.
تیغه همان پانلی است که مانند کرکره به سمت بالا و پایین حرکت می کند. پلیت ها نیز صفحاتی عمودی هستند که روی پروفیل جوش داده می شوند.
کپس هم به پلاستیک های نگهدارنده تیغه در جای خود می گویند. لوله ای که موتور آن را حرکت داده و باعث می شود کرکره به دورش جمع شود نیز شفت نام دارد.
پیشنهاد برای مطالعه:
انواع خرابی درب اتوماتیک
سرویس و تعمیر کردن در اتوماتیک کرکره ای
برای تعمیر و رفع ایراد در اتوماتیک کرکره ای در اولین قدم باید عیب یابی کنید. برای یافتن محل ایراد در کرکره برقی بهتر است به صورت زیر عمل نمایید:
1- اگر درب اتوماتیک کرکره ای به خوبی باز و بست نمی شود، ابتدا ریموت کنترل آن را بررسی نموده و از سالم بودن آن یا باتری اطمینان یابید.
2- سپس به سراغ چشمی های در بروید. این چشمی ها باید کاملا مقابل یک دیگر بوده و از هر گونه آلودگی تمیز شوند.
3- سومین قدم مربوط به اتصالات الکتریکی درونی درب و ارتباط آن ها با سیستم برق ساختمان می باشد.
4- آسیب دیدن تیغه در اتوماتیک کرکره ای نیز می تواند موجب جابجایی قطعات شود. در پی این اتفاق شاهد سر و صدای زیاد درب در زمان حرکت و عملکرد نادرست آن خواهیم بود.
اگر تمام این موارد را بررسی کرده و باز هم مشکل درب حل نشد، به احتمال زیاد ایراد از موتور یا برد فرمان می باشد. در این مرحله دیگر کاری از دست شما بر نمی آید و باید از یک تعمیرکار در اتوماتیک بخواهید موتور و برد الکتریکی را مورد ارزیابی قرار دهد. تا اگر ایرادی وجود دارد آن را برطرف سازد.
قطعات در اتوماتیک پارکینگی
در اتوماتیک پارکینگ به طور معمول از یک یا دو لنگه درب تشکیل شده است.
هر یک از این لنگه ها به کمک یک جک برقی امکان جابجایی اتوماتیک را دارند. در کنار این ها چشمی درب برقی نیز وجود دارد که در بخش بالایی آن نصب شده و فرمان های دریافتی از سوی ریموت را به مدار ارسال می کند.
چشمی در برقی شرکت سوپرلایف با داشتن طراحی بسیار زیبا و پشتیبانی از استاندارد IP44 از نفوذ باران به قطعات داخلی جلوگیری می کند.
سرویس و تعمیر کردن در اتوماتیک پارکینگی
خراب شدن هر یک از قطعات در اتوماتیک پارکینگی می تواند در عملکرد صحیح آن اختلال ایجاد کند. بنابراین برای رفع ایراد باید قطعات را بررسی نموده و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض کرد.
1- در اولین قدم باتری ریموت کنترل و دکمه های آن را بررسی کنید. ممکن است در طول زمان باتری آن ضعیف شده و به درستی عمل نکند. همچنین ضربه دیدن ریموت می تواند منجر به خراب شدن مدارات داخلی آن شده و دکمه ها را از کار بیاندازد.
2- اگر ایراد از باتری نیست، اتصالات سیستم به جریان برق ساختمان را مورد ارزیابی قرار دهید. ممکن است فیوز مدار سوخته باشد و یا سیم کشی ها دچار ایراد شده باشند.
3- مرحله بعدی بررسی چشمی در برقی است. اگر لنز آن کثیف باشد، به احتمال زیاد نمی تواند فرمان ارسالی از سوی ریموت را شناسایی کند. ضمن این که در اثر نفوذ رطوبت ممکن است مدارهای داخلی اش آسیب دیده باشند.
4- سپس باید به سراغ جک برقی بروید. تفاوتی ندارد که از جک بازویی استفاده می کنید یا جک ریلی. این سیستم ها در گذر زمان نیاز به روغن کاری دارند. ضمن این که در اثر تحمل فشار زیاد هم ممکن است دچار شکستگی در بخش های داخلی شوند.
5- مورد بعدی ای که باید آن را تحت نظر بگیرید، برد فرمان سیستم است. سوختن تنها یکی از خازن ها، مقاومت ها یا آی سی های مدار فرمان در عملکرد کلی درب مشکل ایجاد خواهد نمود.
6- تنظیم نبودن فتوسل ها یا کثیف شدنشان هم عامل دیگری در ایجاد اختلال در عملکرد در اتوماتیک می باشد.
قطعات در اتوماتیک کشویی
در اتوماتیک کشویی معمولا در مدل های یک تکه، دو تکه و چهار تکه یافت می شود. هر یک از این تکه ها در واقع لت های درب هستند که می توانند متحرک یا ثابت باشند. این درب های از لت های شیشه ای، موتور الکتریکی، سنسورهای چشمی، برد فرمان و ... تشکیل می شوند.
سرویس و تعمیر کردن در اتوماتیک کشویی
تعمیر و سرویس در اتوماتیک کشویی نیاز به مهارت بالایی دارد و به طور کلی توصیه می شود حتما از متخصصات این امر برای سرویس های دوره ای و رفع ایرادات درب کمک بگیرید.
با این حال راهکاری ساده وجود دارد که در بیشتر مواقع مشکل را برطرف می سازد. ابتدا سنسورهای چشمی را به دقت تمیز کنید.
وجود آلودگی بر روی این سنسورها موجب کندی عملکرد و یا خطا در تشخیص افراد خواهد شد. اگر باز هم درب اتوماتیک بسته نمی شود، به دقت محیط اطراف را کنکاش کنید.
شاید جسمی کوچک چنان نزدیک در واقع شده که چشمی آن را به عنوان شی نزدیک شونده شناسایی می کند. پس مانع را از سر راه برداشته و به مدت 60 ثانیه صبر کنید. اگر همچنان درب باز مانده و بسته نمی شود، بهتر است به سراغ تعمیرکاران بروید.