معرفی انواع جک های بازویی
جک بازویی در درب های پارکینگی امروزی جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است. با خرید انواع جک های بازویی به راحتی می توانید درب های قدیمی خود را تبدیل به درب های اتوماتیک نموده و از مزایا این سیستم بهره مند شوید.
جهت آشنایی بیشتر با جک بازویی این مقاله از سوپر لایف را به معرفی انواع سیستم های جک برقی بر اساس نوع کارکرد اختصاص داده ایم.
جک بازویی چیست؟
جک بازویی نوعی سیستم درب اتوماتیک است که برخی آن را با نام جک تلسکوپی می شناسند. این جک ها قابلیت نصب بر روی درب های لولایی دو لنگه با تک لنگه را دارند. در این سیستم پس از دریافت فرمان از سوی کاربر، موتور الکتریکی به کار افتاده و چرخ دنده های گیربکس شروع به چرخش می کنند.
در نتیجه میله ماردان نیز به گردش در آمده و شافت بر اساس نوع دستور کاربر به سمت جلو یا عقب حرکت خواهد نمود. به این ترتیب لنگه درب در مسیر باز یا بسته شدن به حرکت در می آید.
جک بازویی در چه مکان هایی استفاده می شود؟
بیشترین کاربرد جک بازویی در پارکینگ ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری است. در واقع این جک ها بر روی درب های سنگین وزن پارکینگ و ورودی بناها به کار برده می شود تا از این طریق ساکنان و مشتریان هنگام باز و بست نمودن درب دچار مشکل نشوند.
این مدل جک بر روی درب های لولایی نصب شده و آن ها را به صورت اتوماتیک به حرکت در خواهند آورد. برای این کار ابتدا نیروی الکتریکی از طریق موتور برقی، وارد گیربکس شده و چرخ دنده های آن را به حرکت در می آورد.
سپس میل ماردان شروع به چرخش کرده و در نتیجه آن شافت باز یا بسته خواهد شد. زمانی که شافت باز است، درب بسته باقی می ماند. اما به هنگام جمع شدن شافت، لنگه های درب در جهت باز شدن حرکت می کنند.
آیا در مورد نحوه عملکرد جک بازویی کنجکاو هستید؟ در این صورت به شما پیشنهاد می کنیم مقاله جک بازویی درب پارکینگ را مطالعه کنید
انواع جک بازویی بر اساس نوع کارکرد
جک بازویی بر اساس نوع کارکرد به سه دسته جک الکترومکانیک، جک هیدرولیک و جک پنوماتیک تقسیم می شود. در ادامه هر یک از این مدل ها را به طور مفصل شرح خواهیم داد تا با مزایا و معایب هر یک به خوبی آشنا شوید.
1- جک بازویی الکترومکانیک
جک بازویی الکترومکانیک پر استفاده ترین مدل در میان جک های درب پارکینگ است. در این سیستم، موتور الکتریکی، گیربکس و شافت با همکاری یک دیگر درب را باز و بسته می کنند. امروزه شرکت های مختلفی در سراسر دنیا و حتی ایران، به طراحی و تولید جک های الکترومکانیکی مشغول هستند. سوپر لایف یکی از برندهای ایرانی سازنده این مدل جک برای درب های پارکینگی می باشد.
جک بازویی الکترومکانیک بر اساس نوع متریال به کار رفته در ساخت، قدرت بازوها و میزان پشتیبانی از ترددها در طول شبانه روز، دارای قیمت های مختلفی می باشد. بدیهی است هر چه قیمت محصولی بالاتر باشد، کیفیت قطعات و طول عمر آن بیشتر خواهد بود.
از جمله محاسن جک بازویی الکترومکانیک می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کم نقص بودن و بی دردسر بودن آن
- عدم نیاز به سرویس ماهانه
- قیمت مناسب نسبت به دیگر مدل ها
- تنوع بالا در محصولات مبتنی بر این فناوری
- معایبی که به سیستم های الکترومکانیکی وارد است، عبارتند از:
- توان محدودتر نسبت به جک های هیدرولیکی
- محدودیت در میزان تردد در شبانه روز بر اساس تعداد ذکر شده در کاتالوگ محصول
سوپرلایف به عنوان تولید کننده جک پارکینگ دولنگه دلفین سوپرلایف محصولات باکیفیت برای شما عزیزان تولید می کند.
2- جک بازویی الکتروهیدرولیک
جک بازویی الکتروهیدرولیک از نظر ظاهر شباهت های زیادی با مدل الکترومکانیک دارد. اما با این حال تفاوت های ریزی در میان این دو وجود دارد که با در نظر گرفتنشان می توان آن ها را از یک دیگر تمیز داد. به طور مثال بر بازوی جک های هیدرولیکی پیچ فشار روغن وجود دارد و شافت آن ها نسبتا نازکتر و تو پر تر است.
نحوه عملکرد در سیستم جک بازویی هیدرولیکی با استفاده از فشار روغنی است که وارد سیلندر می شود. به این ترتیب شافت شروع به باز و بسته شدن می کند.
در واقع این سیستم فاقد گیربکس بوده و روغن به عنوان مایعی تراکم ناپذیر، جایگزین آن شده است. به این ترتیب برای تنظیم میزان قدرت جک، تنها کافی است پیچ های فشار روغن روی آن را تنظیم کنید. این کار معمولا توسط نصاب های حرفه ای صورت می پذیرد.
مهمترین مزایای سیستم های هیدرولیکی به صورت زیر می باشد:
- تولید شده با وزن های گوناگون، از خیلی کم تا بسیار قوی
- استهلاک بسیار کم و تولید صدای پایین در زمان کارکرد
- مناسب برای استفاده در ساختمان هایی با میزان تردد بالا
ایرادات وارد بر سیستم جک بازویی هیدرولیکی عبارت است از:
- قیمت بسیار زیاد نسبت به دیگر مدل های جک بازویی
- نیازمند سرویس های ماهانه و فصلی
3- جک بازویی پنوماتیک یا بادی
جک بازویی پنوماتیک قدیمی ترین نسل جک های برقی است که به صورت دست ساز بر روی بسیاری از درب های پارکینگ نصب می شود. در این جک ها جعبه ای بزرگ به روی دیوار نصب می شد که درون آن مدار دست ساز کنترل، شیر برقی و یک کمپرسور باد یخچال قرار داشت. هنگام کار کردن موتور، مخزن سیستم از هوای فشرده پر می شد و سپس به کمک شلنگ های مخصوص به بازوهای پنوماتیک (بادی) منتقل می گردید. به این ترتیب لنگه های درب پارکینگ باز شده و در جهت مورد نظر کاربر به حرکت در می آمد.
به طور کلی ساختار جک بازویی پنوماتیک بر اساس فشار باد طراحی شده بود و زمانی که فشار باد از هر سو وارد سیلندر می شد، درب باز یا بسته می گردید. مشکل اصلی این جک ها، نگهداری سخت آن ها بود. زیرا اگر هر قسمت از سیستم دچار نشتی باد می شد، موتور به صورت دائم به کار پرداخته و در نهایت منجر به سوختن آن می گردد. به همین دلیل رفته رفته این فناوری کنار گذاشته شد و جایگاه خود را به دیگر رقبایش داد.
اگر ابن مطلب نظر شما را به خود جلب کرده پیشنهاد می کنیم مقاله ای مرتبط و تکمیلی تحت عنوان انواع جک بازویی را بشناسید! را مطالعه کنید
سخن پایانی
جک بازویی یکی از سیستم های محبوب در میان روش های اتوماتیک سازی درب پارکینگ می باشد. به طوری که امروزه شاهد استفاده از آن در سطح شهرها و ساختمان های مختلف اعم از مسکونی، اداری و تجاری هستیم.
آیا تجربه استفاده از جک های بازویی را دارید؟ اگر روزی قصد خرید جک بازویی را داشته باشید کدام برند را انتخاب می کنید؟ پیشنهاد ما به شما محصولات سوپرلایف می باشد.