رگلاژ کردن جک درب اتوماتیک چه فوایدی دارد؟
رگلاژ کردن جک درب اتوماتیک چه فوایدی دارد؟
رگلاژ درب اتوماتیک در برخی مواقع می تواند مشکل باز نشدن درب اتوماتیک را حل کند.
تصور کنید یک روز هنگام ورود به پارکینگ، ناگهان جک درب اتوماتیک دچار مشکل شده و دیگر نمی تواند لنگه های درب را تکان دهد.
در چنین شرایطی اغلب افراد نگران شده و نمیدانند چه باید کرد، اما مشکل ممکن است به قدری ساده باشد که به راحتی رفع شود. ما در این مطلب از سوپر لایف برای شما توضیح می دهیم، نحوه روان سازی در اتوماتیک یا سرویس قطعات آن چگونه است.
چرا رگلاژ درب اتوماتیک اهمیت دارد؟
نصب درب اتوماتیک پارکینگ یکی از پرکاربردترین فناوری های امروزی است. طوری که گاهی به دلیل تردد زیاد از میان درب، شاهد از کار افتادن جک های در اتوماتیک خواهیم بود. اغلب افراد این مشکل را بسیار بزرگ دانسته و دچار نگرانی می شوند. اما باید بدانید که بیشتر این مشکلات، تنها با رگلاژ کردن قطعات جک برقی رفع شده و هزینه زیادی برایتان در پی نخواهد داشت.
اینجاست که کارشناسان سوپرلایف توصیه می کنند هر از گاهی تمام قطعات درب برقی را رگلاژ کنید تا حرکت آن ها روان و نرم باقی بماند. این کار به کم صدا شدن سیستم نیز کمک خواهد کرد. با همه این ها، سوال اصلی اینجاست که آیا رگلاژ قطعات جک های اتوماتیک را افراد عادی می توانند انجام دهند؟ یا برای این کار باید از یک متخصص حرفه ای کمک گرفت.
زمان مناسب برای رگلاژ کردن جک درب اتوماتیک چه وقت است؟
در صورتی که در ساختمان مورد نظر، تعداد رفت و آمدها کم است، بهتر است در سال یک بار برای رگلاژ کردن جک درب اتوماتیک اقدام نمایید. اما در ساختمان هایی با میزان تردد بالا، پیشنهاد می شود، سالانه دو بار در فاصله های 6 ماه اقدام به رگلاژ قطعات جک درب پارکینگ نمایید.
در ادامه مقاله با ما، سوپرلایف، تولید کننده جک بازویی طرح دلفین همراه باشید.
آموزش روش رگلاژ جک درب اتوماتیک
روش رگلاژ کردن جک درب اتوماتیک مطابق با روال ذیل می باشد:
1- در اولین قدم لازم است بازوی جک درب اتوماتیک را از موتور جدا نمایید. برای جداسازی جک برقی از درب باید از ابزار مخصوص آن استفاده نمایید. آچار مخصوص را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا پیچ اتصال گیربکس موتور و مارپیچ باز شود.
2- حال به کمک ابزار مخصوص، تیغه فلزی را در شکاف انتهایی موتور قرار دهید. طوری که به گیره بند شود. سپس ضربه ای با شدت نسبتا متوسط به بدنه موتور الکتریکی وارد کنید تا موتور گیربکس از آن جدا گردد.
3- سپس به کمک ابزاری که دارای دو نیم استوانه از جنس فوم پلاستیکی است، جک برقی را محکم نمایید.
4- با استفاده از یک میله لبه دار، بلبرینگ را در آورید. روش کار به این صورت است که میله را در انتهای موتور، طوری قرار دهید که به لبه داخلی بلبرینگ گیر کند. به این ترتیب بلبرینگ جدا خواهد شد.
4 نکته مهم جهت تعمیر جک درب اتوماتیک
برای تعمیر و رگلاژ کردن جک درب اتوماتیک باید نکاتی که در ادامه بیان می کنیم را در نظر داشته باشید. به این ترتیب می توانید امنیت و سلامت فیزیکی جک های برقی دربتان را در بهترین حالت نگه دارید. علاوه بر این امکان سریع تر شناسایی نمودن نوع مشکل هم وجود دارد.
1- ریموت درب اتوماتیک پارکینگ را بررسی کنید!
یکی از رایج ترین مشکلات پیش آمده برای درب اتوماتیک و از کار افتادن آن، مربوط به خراب شدن ریموت در برقی می باشد. در واقع اگر شاهد از کار افتادن درب برقی پارکینگ تان بودید، در اولین قدم باید وضعیت سلامت ریموت کنترل را بررسی نمایید.
برای این کار، ریموت را رو به روی در اتوماتیک گرفته و دکمه آن را فشار دهید. اگر چراغ ریموت کم نور باشد به معنای ضعیف شدن باتری آن است. در صورتی که چراغ کلا روشن نشود، احتمال تمام شدن باتری و یا خراب شدن قطعات داخلی ریموت وجود دارد.
2- برد فرمان درب اتوماتیک را چک نمایید!
اگر ریموت سالم بود، باید برد مدار فرمان را چک نمایید. برای این کار نزدیک درب اتوماتیک ایستاده و دکمه ریموت را فشار دهید. به دقت به صدای درب گوش دهید. صدای تیکی از طرف ریموت شنیدید به معنای سالم بودن فیوز و برد در برقی می باشد.
اما در صورتی که صدای درب را نشنیدید، احتمال خراب بودن فیوز وجود دارد. بنابراین باید فیوز را بررسی نموده و اگر فیوز هم سالم باشد، در مرحله بعد به سراغ بررسی برد فرمان و مدارات و سیم های داخلی آن بروید. البته این کار تخصصی بوده و برای اطمینان از بررسی ها، بهتر است از یک متخصص و یا تعمیرکار حرفه ای درب های برقی کمک بگیرید.
3- چشمی های در اتوماتیک را بررسی کنید!
اگر درب برقی پس از فشردن دکمه ریموت کنترل، باز شود اما مجدد بسته نشود، به احتمال زیاد مشکل از چشمی ها خواهد بود.
ممکن است ارتباطات سیمی آن ها دچار مشکل شده باشد و یا قطعات و مدارات داخلی چشمی (فتوسل) آسیب دیده باشند. زمانی که چشمی از کار می افتد، دیگر نمی تواند به درستی موانع سر راه درب را شناسایی نماید. در نتیجه فرمان بسته شدن برای برد کنترل ارسال نشده و درب بسته نمی شود.
هنگام بررسی چشمی های درب اتوماتیک بهتر است از تراز بودن چشمی در مقابل یکدیگر اطمینان حاصل نموده و آن ها از منظر تمیز بودن لنز فتوسل مورد بررسی قرار دهید. توجه داشته باشید که قرار گرفتن لنز چشمی ها در مقابل نور مستقیم آفتاب هم ممکن است موجب کاهش عملکرد صحیح آن ها شود. بنابراین بهتر است از آفتاب گیر برای چشمی ها استفاده نمایید.
4- جک درب اتوماتیک را ارزیابی کنید!
در صورتی که مشکل از کار افتادن درب اتوماتیک ارتباطی با سه مرحله قبل نداشت، به عنوان آخرین قدم، باید سیستم جک درب اتوماتیک را مورد ارزیابی و آزمایش قرار دهید. بررسی جک برقی و دیگر متعلقات آن کاری تخصصی و سخت است که تنها باید توسط تعمیرکار حرفه ای یا مختصص جک های برقی صورت پذیرد. در غیر این صورت احتمال ایجاد آسیب به قطعات جک وجود دارد. پیشنهاد ما کمک گرفتن از کارشناسان تایید شده توسط شرکت سازنده جک درب پارکینگ می باشد.
سخن پایانی
رگلاژ کردن جک درب اتوماتیک می تواند مانع از بروز مشکلات جدی در سیستم درب های برقی گردد. زیرا هر بار که قطعات جک برای رگلاژ شدن باز می شوند، تمیز شده و اگر مشکلی داشته باشند به سرعت شناسایی خواهد شد. علاوه بر این پس از اتمام مراحل رگلاژ، قطعات روان شده و به نرمی کار خواهند کرد.
آیا تا به حال تجربه خراب شدن جک درب اتوماتیک را داشته اید؟ مشکل آن چه بود و چطور رفع شد؟
در صورت تمایل به اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در سوپرلایف در ارتباط باشید.