چرا جک برقی نیاز به سیم کشی دارد؟
جک برقی یکی از اعضای کنترل کننده درب اتوماتیک است که به وسیله حرکات آن درب میتواند بالا یا پایین رود. این کار از طریق جریان برق صورت میگیرد. برای این که جریان برق بتواند راحت وارد جک پارکینگ شده و درب را حرکت دهد، باید اتصالات خاصی وجود داشته باشد.
بسته به نوع شرکتی که این دربها را تولید میکند، ممکن است شکل این سیمکشی و نوع آن متفاوت باشد. اما می توان گفت همه از یک روش کلی پیروی میکنند که با کمی جستجو راجع به جکها میتوان این اطلاعات را بدست آورد. وجود این سیمکشی برای کارکرد درست درب اتوماتیک لازم است و چنانچه سیمکشی جک برقی توسط یک شخص نابلد انجام شود، احتمال خرابی درب اتوماتیک و اجزای درون آن وجود دارد.
مطالب پیشنهادی سوپرلایف: روش های عیب یابی جک برقی پارکینگ
طریقهی سیم کشی جک بازویی
از آن جایی که انواع مختلفی از درب برقی داریم، با توجه به درب، روشهای سیمکشی نیز متفاوت و شکل نهایی آن نیز مختلف خواهد بود. یک نوع از جکهای برقی، جکهای الکترومکانیکی هستند. این جکها نحوه سیمکشی مختص به خود را داشته و معمولا در آپارتمانها یا مغازههای کوچک مورد استفاده قرار میگیرند.
دومین مورد از جکهای برقی، جکهای هیدرولیکی هستند که معمولا برای دربهایی هستند که میزان عبور و مرور از آن ها بسیار زیاد است و آن ها باید پیوسته باز و بسته شوند. علاوه بر این چند نوع جک دیگر نیز وجود دارد.
بخشی در درب اتوماتیک به نام موتور الکتریکی وجود دارد که تمام حرکت این درب به کمک فعالیتی که توسط موتور انجام میشود است. این موتور الکتریکی میتواند با سرعت زیاد و یا کم کار کند. روشهای کارکرد موتور الکتریکی متفاوت است و همین تفاوت سبب تغییر کارکرد درب اتوماتیک است. آن چیزی که سبب این تفاوتها میشود طریقه سیمکشی است.
هرچه روش سیمکشی متفاوت باشد نوع کارکرد موتور نیز فرق میکند. به همین دلیل است که هر شرکت بنابر کارکرد موتور و حرکت درب سیمکشی گوناگونی دارد. در صورتی که برای طریقه سیمکشی درب اتوماتیک دچار مشکل شدید، میتوانید به وبسایت سوپرلایف مراجعه کنید و از مطالب مفیدی که این وبسایت در اختیار شما قرار میدهد، بهره مند شوید.
همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله چگونگی نصب جک برقی پارکینگی را نیز مطالعه کنید.
روش سیم کشی جک برقی
اگر روش کلی را برای سیمکشی جک برقی درب اتوماتیک در نظر بگیریم باید به شیوه زیر عمل کنیم :
1- در ابتدا باید سیمهای موتوری را وصل کنید که باعث جابجایی درب اول میشود.
2- در مرحله بعد فلاشر را متصل کنید.
3- رله فرمان درب دولنگه را که به دو سو باز میشود متصل کنید.
4- رله فرمان تک لنگه که تنها به یک سو باز میشود را متصل کنید.
5- سپس قفل برقی را متصل کرده و در این بین اگر سیم هایی باید به یکدیگر متصل شوند، آن ها را بررسی کرده و در مکان خود وصل کنید.
6- کانکتورها را نیز وصل کنید.
این چند نکته گفته شده تنها احتمال عملکردهایی است که شما باید انجام دهید و روش قطعی برای سیمکشی نیست زیرا در صورت سیمکشی باید ابتدا نوع جک برقی را مشخص کرده و با جستجو در وبسایت یا تماس با تعمیرکار دستور کار سیمکشی آن را دریافت کنید.
این سیم کشی باید با توجه به کارکرد موتور انجام گیرد. حتی این موضوع به نوع در اتوماتیک نیز بستگی دارد که دولنگه است یا تک لنگه و یا انواع دیگر درب اتوماتیک. به همین دلیل در صورتی که اتصالاتی را در کارکرد درب اتوماتیک مشاهده کردید، کافیست با یک تعمیرکار تماس بگیرید و خود برای سیم کشی جک اقدام نکنید.
سخن پایانی
ما در این مقاله قصد داشتیم شما را با سیم کشی جک برقی پارکینگ آشنا کنیم. سیمکشی جک برقی تنها باید به وسیله یک تعمیرکار آموزش دیده و با تجربه انجام شود. قبل از هر چیزی باید به نوع بهترین جک برقی پارکینگ توجه کرد. هرگونه اشتباه کوچک در نصب سیم و جک میتواند باعث خسارتهای میلیونی شود. علاوه بر این اگر کارکرد درب مختل شود احتمال آسیب رسیدن به انسانها را نیز دارد. برای سفارش جک برقی کافیست از فروشگاه آنلاین سوپرلایف دیدن کنید.